Hnízdečka, dřevo a kámen

„Tak mě napadlo, že bych chtěla propojit vlnu a dřevo“, řekla ona. „A co kdybys ho dala pod ty svoje pelíšky?“ Řekl on.

A tak to zkusila a Hnízdečka pro duši dostala nový rozměr.


Protože ráda zkouším nové věci, protože tvořivost pro mě nemá mezí, protože tvořivost mě dovádí do větších hloubek i výšek a naplňuje mě nekonečnou radostí, nadšením a láskou, protože miluju přírodní materiály, propojovat různé věci, aspekty, části a vytvářet jednotu, krásu, opravdovost, protože ráda pečuji o duši a její celistvost, protože ji ráda vyživuji, hýčkám a zahrnuji láskou, světlem, poznáním, proto vznikla nová podoba měkkých vlněných hnízdeček, v nichž naše duše může spočinout, nabrat sílu a všechno, co potřebuje.
 
Kombinace různých materiálů, živých, naplněných silnou energií, které společně harmonizují, vyživují, podporují a léčí. Propojení mé tvorby a nádherné práce uměleckého truhláře Jirky Hejtmánka (FB Umělecký truhlář Jiří Hejtmánek). Na tvorbu Jirky určitě mrkněte, je úžasná.
 
- měkká, voňavá ovčí vlna, která pohladí a poladí svou barevností – stačí si představit, jak uleháte do nadýchaných peřin a necháte se naplnit odpočinkem a uvolněním,
- minerály a drahé kameny, které vyzařují léčivou sílu, působí na tělesné i psychické rovině – vezměte kamínek do ruky a ucítíte, jak pulzuje a tepe,
- hřejivé a laskavé dřevo, které dodá podporu, ochranu, pevnost, prohloubí spojení s přírodou a Matkou Zemí, pečuje o nás svou jedinečnou, živoucí energií – pohlaďte ho a rozhostí se ve vás hluboký klid a mír, pocit plynutí a jednoty se vším, co je.

Radost, vděčnost, tvořivá extáze a nekonečné díky.
 
Energetické působení jednotlivých hnízdeček se proměňuje v závislosti na použitých barvách, minerálech a dřevu.

Pokud po takovém pečujícím a vyživujícím Hnízdečku pro duši toužíte, stačí napsat a domluvíme si podrobnosti.

Krásný čas,
Markéta Nemetona

P.S. Tato dvě hnízda tvoří:

Fialovo-modré doplněné o křišťál a andělský celestin, na podložce z ořechu ošetřené tungovým olejem. Křišťál je univerzální, čistící, projasňující a prozařující kámen, celestin má energii jemnou, zklidňující, podporuje spojení s andělskými sférami i jasnou komunikaci. Energie ořechu je vyživující, moudrá, přináší sílu, nadhled, zvyšuje citlivost a soucitnost, podporuje uvědomění, učení se ze zkušeností a vede nás k větší zralosti a širšímu chápání života.
 
Hnědo-žluto-fialkové doplněné o surový krystal citrínu a v přírodě nalezený jaspis, podložka také ořechová. Hluboce podpůrné, uzemňující, hladivé. Citrín přináší radost a hojnost, je vhodný pro citlivé lidi, rozsvěcuje vnitřní světlo, jaspis dodává energii, uzemňuje, vyživuje a chrání.