Novoroční zamyšlení

Z nového roku se odkrojilo již pár dnů. Ačkoli posledních pár let jsem silvestrovským oslavám moc neholdovala a závěr roku prožívala spíše v sobě, konec roku 2021 byl ve znamení chuti slavit a nahlas bilancovat a poděkovat, i když to byla místy hodně svízelná pouť. Děkuji a slavím. Život.
 

 
Byl to náročný rok. Rok plný obrovských změn, těžkých chvil, velké introspekce a ponoření do sebe, odpojení od světa, ale taky postupných kroků zpět k němu, mnohých setkání, nových i staronových, rozčarování, ztráty iluzí, často i důvěry, a jejího opětovného nalézání. Rok, který mi často ve své surovosti ukázal realitu takovou, jaká je. Vysvlékl mě donaha a dal mi nahlédnout do různých zákoutí lidské duše, nejen té mé. Rok upřímnosti, opravdovosti, svobody a nových začátků.
Byl to rok rozpomenutí se na ty části sebe, které musely být dlouhou dobu tiché a spící. Och, jak jsem ráda, že už jsem s nimi zase ve spojení! Díky Ti, 2021. Byl jsi mocný, burcující, probouzející, drsný, ale taky velmi požehnaný. Díky Tobě, díky všem setkáním, se sebou i s druhými. Díky těm, kteří při mně stáli, stojí a jednoduše jsou tu, ať se děje cokoli. Tohle zažívat je velký dar.

Děkuji také za vás všechny. Za panenky, které jsem letos pro vás mohla vytvořit, a že jich nebylo málo a byly to nádherné bytosti. Děkuji za všechna setkání terapeutická, při kterých jsme se společně dotýkali vaší duše a otvírali ji větší radosti, lásce, svobodnému prožívání vašeho života. Děkuji za všechna setkání s ženami, které mě vyhledaly jako dulu, ať už za jakýchkoli okolností. Děkuji za to, že jsem si začala plnit svůj sen o tkaní. V tomto ohledu to byl rok opravdu nádherný.
 
Můj mladší syn dnes na procházce pronesl, že realita je boží. Že moct dělat různé věci je super. Válel se přitom v bahně, a tak určitě věděl, co říká :)
 
A má pravdu. Ať je realita boží.
 
Požehnaný nový rok,
Markéta