Nemetona

 

 

 

Nemetona

 

Jméno, které stálo u zrodu mé tvorby, které asi před 8 lety dalo směr a smysl tomu, co jsem chtěla tvořit a co jsem tvořila.

 

Nemetona je keltská bohyně, která je patronkou posvátných hájů. Ochraňovala dávná keltská obřadní místa, která se nacházela právě v lesích, venku, v přírodě.

 

Mým záměrem bylo a je vytvářet pomyslný „posvátný háj“, bezpečný, otevřený a empatický prostor, ve kterém můžeme poznávat sebe sama, své pravé já, vyživovat se, sílit, s důvěrou poznávat své stíny i dary. Je to bezpečné místo, kde se můžeme dotknout sebe sama, být zranitelní, sami sebou, kde si nemusíme na nic hrát, můžeme se s důvěrou uvolnit a jenom být.

 

Celé ty roky mě jméno Nemetona doprovázelo, stalo se mou součástí a i když bylo původně spojeno hlavně s pracovním a tvořivým „projektem“, pomohlo mi také v osobním životě překonat hodně těžké období.

 

Cítím velikou vděčnost za veškerou podporu, energii, sílu, všechno, co mi toto jméno ukázalo, dalo, přineslo.

 

Již nějaký čas ale cítím, že je třeba jít dál. Věci se mění, my se měníme. Za těch 8 let, kdy jsem toto jméno „nosila“, se stalo mnohé a já prošla obrovskou osobní proměnou. Vnímám, že tento „kabátek“ je třeba s láskou a úctou odložit, poděkovat za vše a vydat se na další dobrodružnou, objevnou a hlavně hlubokou cestu k sobě, ke své tvorbě, k naplnění svého poslání v životě.

 

Děkuju Ti, Nemetono.

 

Děkuji také jménu svého rodu, které cítím v zádech a ve svých kořenech, cítím, jak mě vyživuje, dodává sílu, cítím všechna požehnání, která z něj plynou. Jsem za něj a za svůj rod nekonečně vděčná.

 

Děkuji také jménu rodu svého exmanžela. I ono mě dlouhou dobu provázelo a i když přineslo lecjaké výzvy, cítím úctu a vděčnost, naučilo mě toho dost. Toto jméno také pokračuje v našich společných dětech, v úžasných bytostech, které jsou velkým darem.

 

Co bude dál? To se uvidí.

 

Krásný čas
Markéta