Květové esence Zrození

Když jsem před lety absolvovala kurz Růžového objetí a Motýlích masáží pro novorozence spojených s květovými esencemi Zrození, měla jsem obrovskou radost, že se mi do rukou dostal úžasný nástroj péče o ženu v průběhu těhotenství, porodu i po něm, stejně jako o miminko.

Už na semináři jsem ale vnímala veliké přesahy a možnosti, jak léčivé, jemné doteky i esence zahrnout do svého každodenního života i života (nejen těhotných) žen, o které se starám. Za těch několik let, co se staly součástí mého života a jejich jemnou, ale silnou moc využívám denně, jsem mohla jejich léčivý vliv zažít už v tolika situacích, tolikrát mě i mé klientky už podpořily. 

Primárně jsou esence Zrození: Hlazení duše miminka, Růžové osvěžení, Strom života, které slouží vnějšímu využití, a Svítání, které se užívá vnitřně určeny sféře porodnictví, pro ženy těhotné, rodící, šestinedělky a jejich miminka, včetně těch předčasně narozených. Když se ale podíváme na obecné účinky a jejich vliv na nás v běžném životě, vidíme, že jejich pole působnosti je mnohem širší.

Spojení energetických květových esencí a jemné vůně růžového hydrolátu, který je obsažen, stejně jako dokonale čisté vody z léčivých pramenů, působí na všech úrovních člověka – působí na emoce, jde až ke kořenům buněk, aktivuje a harmonizuje imunitní, hormonální, nervový systém i naši celou psychiku. Skrze nervové receptory po celém těle se vůně i účinné látky divokých bylin dostávají do každé části našeho těla.

Esence aplikujeme stříknutím nad sebe, do oblasti temena hlavy, do obličeje, za uši, na zátylek, do oblasti srdce, můžeme také na plosky nohou a do dlaní, kde je veliké množství nervových zakončení a také odsud vychází meridiány. Stříknout a rozetřít můžeme také na konkrétní místo na těle, v němž pociťujeme napětí. Rozetřením esence v dlaních vytváříme tzv. kytičkové dlaně, kterými můžeme jemně a léčivě hladit své blízké.

Podívejme se na jednotlivé esence a na to, jak nám mohou pomoci v každodenním životě (mimo zaměření na těhotenství, porod, mateřství a miminko, o tom zase jindy):

HLAZENÍ DUŠE MIMINKA – velice uvolňující, pečující, jako pohlazení maminky, které odnáší bolest, smutek, trápení. Můžeme ji použít ve chvílích únavy, tíhy, ve vypjaté situaci – čistí nás i prostor kolem. Je ideální pro děti, ale i pro dospělé – jemně pečuje o naše vnitřní dítě a pomáhá uvolňovat zátěž v něm uloženou. Silně terapeutická. 

Jak ji například používám já?

  • Když cítím, že potřebuji poléčit něco v sobě jemnou, ale účinnou cestou – láskyplně opečovat vnitřní bolest nebo téma, které mě trápí. Esence na bolavé (psychické i fyzické) místo vnáší jemnou pomoc, kterou vnímám opravdu jako tu nejlaskavější péči maminky, jejíž srdce je naplněné bezpodmínečnou láskou. V takové situaci si esenci stříknu nad sebe, na obličej, oblast srdce, případně místo na těle, v němž cítím ono téma, a lehce vmasíruji do pokožky.

  • Když potřebuji pročistit prostor, v němž se událo něco nepříjemného, tíživého, nebo jej prostě potřebuji harmonizovat, vnést do něj pohodu a klid. Rozstříknu esenci několikrát po místnosti.

  • Když cítím fyzickou bolest a napětí v nějakém místě na těle – stříknu si na něj a esenci jemnou masáží vetřu do pokožky. Opakuji průběžně do úlevy.

  • Když vidím, že mé děti něco trápí, že jejich dětská dušička je smutná (nebo moje vnitřní dítě) – stříknu do prostoru, na sebe či děti, což můžu spojit i s jemnými, léčivými doteky Růžového objetí a Motýlích masáží.

  • Když potřebuji poléčit „srdeční záležitosti“ – stříknu si esenci několikrát do oblasti srdce a dovoluji svému srdci, aby pustilo to, co bolí.

  • Když potřebuji prohloubit celkové uvolnění na psychické i fyzické rovině, když cítím napětí, které mě svírá a nedovoluje mi volně se nadechnout a být – stříknu nad sebe, do obličeje, na zátylek, do oblasti srdce… a kamkoli mě to vede.

RŮŽOVÉ OSVĚŽENÍ – ženská, ženská a zase ženská energie. Kouzelná lahvička pro pohlazení našeho ženství, našich jemných, tvořivých, vnímavých aspektů, harmonizuje naše emoce, navozuje pocit plynutí, krásy, osvěžení, lehkosti. Někdy upadáme do tíživých emocí a nálad, Růžové osvěžení pomáhá tuto tíhu odlehčit a projasnit. Emocím umožňuje plynout, uvolnit, navrátit se do psychické pohody a klidu. Pokud není uvedeno u jednotlivých bodů jinak, aplikuji esenci stříknutím na sebe, oblast srdce, do obličeje.

Jak ji například používám já?

  • Když jsem přetížena emocemi, potřebuji je nechat jít, plynout, prožít je zdravě.

  • Když chci opečovat svou ženskou část – kromě rozstříknutí esence kolem sebe, do obličeje a oblasti srdce mohu aplikovat také na oblast podbřišku.

  • Když potřebuji poléčit své ženství, vč. ženských orgánů. V naší děloze, vaječnících,… se ukládají veškeré bolestné emoce, které jsme si nedovolily prožít. Může se stát, že když jsou příliš silné nebo je jich moc, zhmotní se do podoby fyzické nemoci či nějakého zdravotního/energetického problému (cysta, nadměrná menstruace, polyp, myom, problémy s otěhotněním, ztráta miminka apod.). Růžové osvěžení pomáhá uvolnit přetížené ženství – stříknu si esenci na bříško a spolu s olejem Růžové objetí jemně bříško masíruji, zatímco si vizualizuji, že veškeré napětí, nemoc, potíže odchází.

  • Když chci vnést lehkost, radost, krásu, plynutí do svého života nebo prostoru – rozestříknu na sebe či do prostoru, v němž pobývám.

  • Pokud před spaním cítím, že máme za sebou náročný den, nebo i večer byl plný emocí, rozestříknu do prostoru ložnice esenci a nechám ji zahalit voňavým, uklidňujícím obláčkem růže.

STROM ŽIVOTA – uzemnění, uklidnění naší mysli, utlumení kolotoče myšlenek, návrat do těla, spojení s kořeny, s Matkou Zemí. Když je hlava přetížená, když na nás až moc útočí racionální svět, cítíme tlak v hlavě, potřebujeme docílit mentálního klidu, přenést pozornost k tělu, zakořenit se.

Jak ji například používám já?

  • Když myšlenky víří a nejdou zastavit.

  • Když mám přetíženou hlavu.

  • Když je všeho moc a já se potřebuji uzemnit.

  • Když se potřebuji soustředit, dobře propojit s tělem, se Zemí.

  • Když se potřebuji propojit sama se sebou, najít stabilitu, klid, vnitřní ticho.

  • A v mnoha dalších chvílích kdy já, mí blízcí, nebo klienti potřebuji dovolit hlavě odpočívat, ponořit se více do těla a propojit se se svými kořeny.

SVÍTÁNÍ – emočně-energetická podpora v podobě esence vhodné k vnitřnímu užití (kape se do vody, případně pod jazyk). Pokud znáte Bachovu květovou terapii (alias bachovky), pravděpodobně znáte Rescue Remedy aneb krizovku, jejíž účinky nám pomáhají ve chvílích i té nejtěžší „krize“. Svítání pomáhá na podobném principu, pomáhá harmonizovat vnitřní prostředí, aby bylo schopno se vyrovnat i s extrémně náročnou, vypjatou a zátěžovou situací, přičemž přináší i aspekt naděje – nejen, že pomáhá v krizi, současně také vnáší světlo všude tam, kde je potřeba. Název této esence je opravdu přiléhavý, neboť opravdu funguje jako pomyslný úsvit, který přichází po dlouhé temné noci. Její využití najdete ve všech situacích, kdy už je všeho opravdu moc… Dá se užívat jak jednorázově ve vypjatých chvílích, tak jako léčebná kúra dlouhodobě, pokud je potřeba opečovat a uzdravit nějaké silné téma, emoce, zážitky.

Pokud Vás esence více zajímají, můžete si o nich přečíst na webu jejich tvůrkyně Evy Kopasové www.zrozeni.com

Dozvíte se zde nejen souvislosti, ale také si přečtete o jednotlivých esencích i o jemných dotecích Růžového objetí a Motýlích masáží.

A pokud máte chuť esence přivítat do svého života, vyzkoušet jejich blahodárné účinky, můžete také napsat a objednat si je u mě – na emailu markeetas@seznam.cz nebo prostřednictvím zprávy na FB Posvátný háj. Esence Vám buď mohu dodat osobně (pokud bydlíte v blízkosti Valašského Meziříčí a okolí) nebo zaslat dopravní službou.

Krásný čas,
Markéta

 



Více zde: https://www.nemetona-posvatny-haj.com/news/kvetove-esence-zrozeni/