Jemný dotek a energetické esence Kouzelného zrození

Jeden z únorových víkendů jsem měla možnost strávit na krásném semináři Ing. Evy Kopasové, která ve své "Cestě jemného doteku" přináší zcela nový přístup k péči o tělesné a duševní zdraví (nejen u miminek). Díky smysluplnému propojení doteků s úžasnými květovými esencemi vytváří synergický efekt, který působí harmonizačně a ozdravně na tělesné, smyslové, emoční i psychické rovině. Čím dál více objevuji, jak to, co působí jemně a téměř neznatelně (na první pohled), je opravdu hlubokou a účinnou péčí. Eva mi poskytla nádherné nástroje péče nejen o miminko a maminku: něžný dotek "Růžového objetí" a "Motýlích masáží pro novorozence" ve spojení s esencemi Hlazení duše miminka, Strom života, Růžové osvěžení, Svítání (které lze užívat i vnitřně) a olejem Objetí jemnou růží.

Jsme smyslové a tělesné bytosti. I když naše hlava jede na plné obrátky, to, co opravdu potřebujeme, je nasycené tělo - nejen potravou, ale hlavně zdravými prožitky, doteky, příjemnými smyslovými vjemy. Už miminko v bříšku postupně vnímá svými smysly svět kolem sebe, ať už skrze maminku, nebo i samo za sebe. Po příchodu na svět je laskavá péče o jeho tělíčko a pokožku jednou z forem, jak mu přechod z bříška ven usnadnit, zpříjemnit. Jemné doteky a hlazení podle určitého postupu pomáhájí z tělíčka uvolnit napětí, které se například nahromadilo při náročném porodu, nebo když bolí bříško, ale podporují také vztah mezi miminkem a rodiči. Pomáhají miminku vnímat své tělíčko, sebe sama, všechno to nové. Láskyplný dotek maminky či tatínka může být jako kotva. Co je ovšem naprosto fantastické, tyto prvky lze využít i u starších dětí, dospělých i seniorů.

Co nám Růžové objetí (spojení jemných hladivých doteků a esence Hlazení duše miminka) nabízí:

- vyjadřuje pocit lásky, něhy, jistoty a bezpečí
- stibuluje životní energii miminka a fyziologické procesy po porodu
- podporuje poporodní uvolnění a důležité poznávání svého tělíčka


Motýlí masáže pak
- hlouběji uvolňují napětí svalíků po celém těle miminka
- podporují srdeční činnost, dýchání, trávení a imunitní systém
- stimulují centrální nervovou soustavu, podporují vývoj mozku
- vytvářejí vzájemné energetické propojení v rodině a sytí pouto
- emoční sycení významně prohlubují použité květové esence Zrození


Esence Zrození (Hlazení duše miminka, Strom života, Růžové osvěžení a Svítání) jsou vytvořené z květů léčivých bylin a vnáší rovnováhu na našeho emočního života. Obsahují vitální (živoucí) esenci bylin, keřů a stromů. Působením na vyrovnávání psychických stavů podporují i zklidnění jejich projevů na rovině těla. Součástí esencí je také jemná vůně květové vody z růže damašské a vzácná voda z léčivých studánek. Esence prošly nesrmíně složitým procesem testování a mají certifikaci pro použití i u těch nejmenších miminek, vč. těch nedonošených. Jsou čisté, jemné a hluboce působící.

Můžeme je použít nejen v době těhotenství, porodu, šestinedělí a celého mateřství (pro miminko i sebe) - využití naleznou v průběhu celého našeho života, kdykoli potřebuje podpořit, uvolnit napětí, zvládnout emočně náročnou situaci. Vnímám například velikou možnost péče o ženu a ženské lůno, opečování vnitřního dítěte, pomoc a podporu při ztrátě miminka, ale i při péči o dítě či dospělého člověka s nemocí či postižením, nebo když jej vyprovázíme na jeho cestu poslední.

Pokud Vás Cesta jemného doteku a esence Zrození zaujaly, ale nevíte, jak je ve svém životě konkrétně použít, napište mi, ráda s Vámi najdu Vaši cestu.
 

Co Vám mohu nabídnout já:

- Vizualizace a meditace spojené s esencemi Kouzelného zrození
- Použití esencí konkrétně pro Vás ve Vaší životní situaci
- Esence v mateřství – před těhotenstvím i v jeho průběhu, při porodu, v šestinedělí, celém mateřství, péče o miminko i o Vás, nedonošené miminko, ztráta miminka a při dalších situacích, které se na společné cestě s našimi dětmi mohou objevit
- "Hlazení malého andílka" – jemná masáž pro Vaše bříško a miminko v něm
- Opečování ženství a Vašeho lůna – jemný dotek ve spojení s esencemi
- "Růžové objetí" a "Motýlí masáže pro novorozence" – vše Vám ukážu na panence, na Vaše děťátko sahat nebudu
- zprostředkování esencí – můžete si je objednat přímo u mě, osobní předání či zaslání poštou (+poštovné k ceně vybraných produktů):  

Hlazení duše miminka, Strom života, Růžové osvěžení – každá 399Kč/125ml (květová esence ve spreji)
Svítání – 299Kč/30ml (emočně-energetická podpora, vnitřní užívání)
Objetí jemnou Růží – 239/100ml (olej)

O jednotlivých esencích a jejich účincích a využití zase jindy :)